Terug op I Commedianti

Terug op I Commedianti… De reis hierheen, met een overnachting, gaf geen problemen. Eten op veilige afstand in de tuin van het hotel.

Hier op ons eigen land kun je de Corona-pandemie makkelijk even vergeten. We werken hard om het achterstallige werk in de tuin en op het land, in de wijngaard en de olijfgaard, in te lopen.

Dat is heerlijk na de ‘opgesloten’ maanden in de stad. Ook heerlijk om gewoon te kunnen rondlopen zonder stress of zonder om mensen heen te slalommen. In het dorp lopen de mensen met mondkapjes op maar de sfeer is ontspannen. Het Italiaanse leven gaat door, met de nodige voorzorgsmaatregelen, dat wel.

We verwachten volgende week de eerste kampeerders. Het al rustig zijn deze zomer en dat is goed, want dat is voor iedereen veilig. Twee of drie gezinnen kunnen we hier probleemloos hebben. Er is nog plaats voor wie behoefte heeft om even te ontsnappen en even bij te komen.

Cortona, een zaterdagmiddag in juli. Alleen Italianen. Geen toeristen op de terrasjes. Natuurlijk is het voor de middenstand hier moeilijk, maar het is ook een verademing: het is zoals wij ons Cortona herinneren uit de begintijd van ons verblijf hier. Cortona zoals het twintig jaar geleden was, vóór Francis Mayes’ befaamde boek.

Het is bijzonder. We gaan hier zeker vaak komen deze zomer.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.