Over ons


I Commedianti is de naam van ons ‘casa colonica’ in het zuiden van Toscane, een klein boerenhuis met 3,5 hectare land erom heen.

Valdichiana

In deze streek, het Valdichiana, wisselen zonnebloem- en graanvelden af met wijn- en olijfgaarden. Middeleeuwse stadjes bezetten de heuveltoppen.
De bewoners van de streek hechten veel waarde aan de simpele maar goede dingen van het leven. Eten neemt een belangrijke plaats in. Men kiest voor producten van goede kwaliteit. Een goed stuk vlees, een smaakvolle tomaat, ambachtelijk bereid brood, perfect gerijpte kaas, eerlijke wijn, de beste olijfolie, dat zijn dingen waar het om gaat. Streekproducten (nostrano) worden hoog gewaardeerd. Op de markt vindt men de groenten van het land, van het seizoen. In de herfst worden de bossen afgezocht naar funghi porcini.

 

 

De wijngaard

In de loop der jaren zijn we begonnen met de aanleg van onze eigen wijngaard en hebben we een honderdtal olijfbomen geplant. Een deel van het terrein laten we enigszins ongemoeid. Hier mag de natuur haar gang gaan. Sommige plekken worden wel regelmatig gemaaid, met als gevolg dat die in het voorjaar vol staan met wilde orchideeën.

 

 

Op het terrein bevindt zich een klein meertje. Er zwemmen vissen in en de kikkers laten zich in de avond goed horen. Regelmatig laat een ijsvogel zich zien. In dit natuurzwembad kan gezwommen worden.

I Commedianti is ook een stichting, die tot doel heeft mensen kennis te laten maken met het afwisselende, kleinschalige landschap dat zo kenmerkend is voor deze streek.

Reacties zijn gesloten.